Pàgines

09 d’agost 2010

Fi de Festes 2010... tornada a la feina...







Després d'uns dies intensos i fora d'horaris, les Festes patronals de Gata de Gorgos han tocat el seu final. Per uns dies el poble s'ha engalanat amb els millors vestits per celebrar els dies dedicats al seu patró, el Santíssim Crist del calvari, i per gaudir al màxim de tots els esdeveniments preparats per la Comissió de Festes 2010 i el M.I. Ajuntament de Gata de Gorgos, a més de tots aquells actes particulars de cada quadrilla i/o penya.

I, enmig de tanta festa, la nostra Banda Unió Musical de Gata de Gorgos ha sigut una participant d'excepció. El mateix divendres 30 de juliol, data d'inici de les Festes 2010, apareixia la Banda acompanyant el patró del municipi en la solemne processó de baixada des del calvari. Acte seguit, després d'un breu sopar, era la mateixa associació musical qui acompanyava els nous quintos infantils i majors, les autoritats locals i veïnes, i festeres i convidats d'altres pobles, cap a l'esplanada del Grup Escolar on tingué lloc el Festival d'elecció de les Regines infantil i major del 2010. Cal destacar que, en aquest cas, també la Banda estigué present a dalt de l'escenari ja que alguns quintos i quintes majors formen part de la nostra estimada agrupació musical o, sense anar més lluny, el presentador de l'esdeveniment és un músic veterà de la nostra Banda.

Amb els ànims ben carregats, ens endinsarem en les celebracions i una d'elles fou la cercavila de carrosses del primer diumenge d'agost. Plenes de color, disfresses i alegria, molts grups a peus i carrosses ompliren els carrers de Gata d'un ambient festiu i d'una alegria única. Tancat aquesta cercavila, la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos, disfressada de vaquers i vaqueres per a l'ocasió, anà amenitzant al nombrós públic assistent i a tots els participants.

Un dels actes més important, del qual són mostra les fotografies què encapçalen aquesta publicació, fou la Revetlla en honor al Santíssim Crist del calvari què tingué lloc la nit del dijous 05 d'agost en la plaça de l'església. Amb un programa molt entretingut i uns balladors excepcionals, el Concert de la Banda deixà sense paraules a la gran quantitat d'amics i veïns d'aquesta agrupació què enguany celebra el seu 140 aniversari. Un dia per no oblidar.

I, finalment, com marca la tradició, el dia 06 d'agost, dia del patró, la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos estigué en els carrers des de bon matí fent cercaviles, acompanyant els festers i autoritats a missa, a la mascletà o al vi d'honor. I, per la vesprada, tornant a posar música a la pujada del Crist fins l'ermita del calvari.

Com hem vist, unes festes intenses on la Banda no ha deixat de treballar perquè tothom ens sentim satisfets i orgullosos de la música dels nostres dies més importants. Però la tasca "bandística" no acaba ací perquè aquest mateix diumenge 15 d'agost, la Banda Unió Musical de Gata estarà present en la festivitat de Moros & Cristians en la localitat de Dénia. I, sols un dia més tard, comença una experiència única ja que, per primera vegada, la Banda viatjarà a París. Tots aquests aspectes ja vos informarem més endavant.

Us deixem amb aquestes primeres fotografies agafades des de la pàgina web del Cronista Oficial de Gata de Gorgos on, molt cuidadosament, podem trobar unes publicacions fent referència al Concert de la nit del 05 d'agost. Ací us deixem els enllaços per si ho voleu consultar. En pròximes edicions ampliarem la informació sobre la Banda i les Festes 2010. Mentre, de moment, cal anar recuperant-se a poc i tornant a la normalitat.

Felicitats a tots els músics per la seua tasca durant les Festes.


Enllaços a la pàgina web del Cronista Oficial de Gata:

http://cronistadegata.blogia.com/2010/080608-cronica-festera-dia-5-d-agost-revetla-concert-de-la-banda-i-.php

http://cronistadegata.blogia.com/2010/080609-cronica-festera-dia-5-d-agost-revetla-concert-de-la-banda-ii-.php

http://cronistadegata.blogia.com/2010/080610-cronica-festera-dia-5-d-agost.-revetla-concert-de-la-banda-i-iii-.php