Pàgines

01 d’abril 2010

Resum del Concert de Música Sacra...

Com molts ja saben, el passat dissabte 26 de març la nostra estimada Banda Unió Musical de Gata de Gorgos va realitzar el seu segon Concert de Música Sacra en l'església del mateix municipi. Aquesta va ser una nova ocasió per poder gaudir d'aquelles peces religioses què escoltem moltes vegades en les processos de la festivitat de Setmana Santa.

Aprofitant aquest esdeveniment tant important volem informar-vos a tothom que la pàgina web de la Banda Unió Musical es prén unes petites vacances, seguint el mateix calendari laboral, durant aquestos dies de Pasqua. Els desitgem a tots uns dies d'esbarjo magnífics i plens de bonhomia amb companyia dels amics i coneguts. En tornar l'administració de la pàgina web té preparades interessants i curioses novetats.

Per fer un bon resum del Concert de Música Sacra, donem "veu" al nostre amic i col·laborador Miguel Vives, cronista oficial del nostre poble de Gata, què amb molta dedicació ens va passar fotografies de l'esdeveniment i va culminar la seua tasca amb un interessant article que vos passem tot seguit. Gràcies Miguel.

Bones vacances a tots!




26 de Març, Divendres de Dolors, Església de Sant Miquel Arcàngel de Gata

LA BANDA UNIÓ MUSICAL OFEREIX UN EXCEPCIONAL CONCERT DE MÚSICA SACRA

Per Miguel Vives Signes, Cronista Oficial de Gata


Per segon any consecutiu i molt encertadament, el Divendres de Dolors, sota la col·laboració de la Regidoria de Cultura i l'organització del Sr. Rector de la parròquia, En Santiago Bohigues Fernández, la Junta Directiva de la Banda de la Unió Musical i el Sr. Director de la Banda, En Jaume Antoni Signes Diego, la nostra Banda de Gata va oferir al nombrós públic que omplia de gom a gom l´església parroquial de Sant Miquel Arcàngel un excepcional i majestuós CONCERT DE MÚSICA SACRA.

Fins i tot, dos pardalets amagats disimuladament dalt de tot del retaule de l´altar major, van voler ser testimonis de la força tan impressionant amb la qual es va deixar sentir la formació bandística de Gata.

La sonoritat que oferia el temple parroquial, la preparació conscient dels joves músics baix la saviesa del mestre Jaume i el recolliment de les paraules narrades en cadascuna de les peces pel Sr. Rector En Santiago, van donar un resultat exquisit que es va transformar en aplaudiments i felicitacions.

El fidel espectador de qualsevol concert de la nostra benvolguda Banda i els que s'apropaven per primera vegada, podien observar alguns detalls, mentre els registres sonors variaven i mentre la percussió sobreeixia en algunes peces musicals de la resta d'instruments.

Com a exemple, calia fixar-se amb que la Banda té nou abanderat, el conegut per tots com “Paquito”, en Francisco José Puig Bolufer, que molt seriosament i amb un gran port lluïa per primera vegada en un acte oficial, sostenint la bandera, tot un símbol històric de la Banda que compleix els seus merescuts 140 anys.

També em vaig fixar en la gran quantitat de personal que recollia l´església, caretes sorpreses pel que era capaç de fer amb un instrument a les mans aquest conjunts de xiques i xics del nostre poble.

El sol de trompeta de Sergio Ginestar va esborronar a més d´un. La peça així ho reclamava i el xicon va ser valent, notant-se sense dubte la mà del seu director i Mestre, un gran trompetista, Jaume Antoni.

Més detalls i anècdotes segur que passaren per la ment dels assistents a l´acte.

NARRACIÓ:

La narració com a preàmbul de cadascuna de les vuit peces ens va endinsar a la meditació, al recolliment d´aquests dies previs a la gran Setmana Sant que viurem els cristians en la nostra parròquia i per tot arreu del món. El Sr. Rector En Santiago Bohigues davant cada peça i el què volia significar feia una reflexió en veu alta, que donava pas a la música escollida per tal de recórrer tota la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús.

La primera peça va estar acompanyada de l´oració a Sant Francesc d´Asís, un cant a la concordia i a la pau.

PROGRAMA:

El temps es va fer curt, les músiques eren canviants, el públic va gaudir de peces tan reconegudes com la “Saeta” de Joan Manuel Serrat o el “Resucitó” de Kiko Argüello, i no tan reconegudes, però no per això menys dificultoses. La Banda va poder amb tot i va traure un Sobresalient o Excel·lent que tindrien a classe aquestos alumnes tan avantajats.

"Millenium Pace” de Jaume F- Ripoll:

Peça que vol ser un desig de pau per a tota la humanitat. Un tríptic sinfònic-coral amb tres parts: desencontre, meditació i festa de la concòrdia

“A ti Manue” de J.J. Puntas:

Record del esser volgut, el pare de l´autor, i dedicatòria també a la Germandat de la Madrugà andalusa.

“Amargura” de M.Font i Antas.

L´autèntic “Himne de Setmana Santa” per a totes les confraries andaluses.

“Santa Verónica” de J. Ignacio Baeza Blasco.

Marxa de processo de Setmana Santa composta pel músic local de sant Joan d´Alacant J. Ignacio Baeza Blasco, per a la confraria de la Santa Mujer Verónica d´aquest poble alacantí.

“Saeta” de J.M. Serrat.

Composició que el cantant català va fer del poema d´antonio Machado. Emotiu i amb un gran sentiment.

“Cristo Despojado” de Ramón García i Soler.

L´autor valencià composa aquesta marxa de processó, recordant la imatge del repartiment de despulles de Jesús.

“Mektub” de Mariano de San Miguel

Ecce Homo, Aquest és l´home, una gran marxa.

“Resucitó” de K-Argüello

L´himne per excelència del Dia de Glòria, Dia de Resurrecció, de la Pasqua.


Sols ens resta saber que algunes d´aquestes peces les tornarem a escoltar interpretades per la nostra banda, que repetirà èxit pels carrers de Gata.









8 comentaris:

Anònim ha dit...

En la processor del Divendres Sant, la Banda, de putíssima mare. l'abanderat....................
.......estooooo................
VERGONYÓS!!!!!!!!

Això ni es pot ni es deu tornar a repetir més. Doneu-li classes al xic i que algú li diga que quan es va passat de rosca es millor que la bandera es quede al Casal.

Anònim ha dit...

jeje que guai no???

Anònim ha dit...

que va passar?

Anònim ha dit...

Al del segon comentari, dir-li que si troba "guay" que es faça el ridícul tan espantós com es va fer, pels motius apuntats en el primer comentari, ja es de ser massoques compulssius.
I al del tercer comentari, dir-li que pot preguntar a qualsevol músic, que són molts i benavinguts

Anònim ha dit...

això de molts i benavinguts en quin sentit va?

Anònim ha dit...

no ho se , pero en mal sentit segur, si algu diu algo açí es en mal sentit i si no se lil busca i se lil dona....

Anònim ha dit...

la veritat es que si que l'abanderat anava un poc... pegant voltes per asii i per alla

Anònim ha dit...

la veritat es que si que l'abanderat anava un poc... pegant voltes per asii i per alla