Pàgines

20 d’octubre 2009

La Banda triomfa en el Mestalla...

Una vegada més la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos va visitar el bressol del valencianisme i, una vegada més, va oferir la seua música a un més que nombrós públic que aplaudia fortament quan els músics, cara a les graderies, interpretaven els seus pas-dobles.

Com molts sabran el passat dissabte dia 17 d'octubre, en el camp de Mestalla, es celebrà l'encontre entre el València C. F. i el F. C. Barcelona què va acabar amb un empat i sense gols. Ara bé, la nota (musical) la va posar, com no podia ser d'altra manera, la nostra estimada Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Una cercavila per tot el camp de futbol fou l'inici que marcava un partit esperat i desitjat per molts aficionats a ambdós clubs de futbol.

Però com va ser el nostre amic i cronista oficial, Miguel Vives, qui va encetar aquestos parlaments sobre la Banda al Mestalla, deixem que siga ell qui ens continue informant...

EREN TRES...I NO DOS.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL VISITA PER TERCERA VEGADA EL COLISEU DE MESTALLA

Miguel Vives, cronista oficial de Gata

Les preses no són bones conselleres. Sense consultar ni als més veterans de la banda ni als meus propis arxius vaig fer creure que era la segona vegada que la banda de la Unió Musical de Gata amenitzava un partit al camp del Mestalla. El cinqué comentari al meu article, al que agraïsc, em va primer que res, demanar les meues disculpes a tots els músics i per supost als "enchufes" d´aquella segona vegada, que sens dubte també estaria l´alcalde d´aleshores, l´estimat amic Gabriel Feliu. Ni molt menys m´ho prenc a mal, al contrari, vaig a anotar-ho al "Baül dels records històrics", no sols de la BANDA, sinó també de GATA. Gràcies per recordar-ho.

La veritat és que la crònica d´aquest 17 d´octubre la vaig fer de preses i correres i així va eixir. Efectivament, val més rectificar a temps i en arguments. He anat als meus arxius i he trobat el que el meu interlocutor del 5é comentari de l´article de l´altre dia deia: el dia 18 de novembre de 1999 vaig publicar a LAS PROVINCIAS la següent notícia: "GATA: LA UNIÓN MUSICAL AMENIZARÁ EL PARTIDO LIGUERO DEL VALENCIA-BARÇA", com també ho vaig fer aquest dissabte passat. En aquell article posava que "por segunda vez en dos años" anava la banda, ara ja direm per tercera vegada en 12 anys. També deia que "los componentes de la banda de Gata irán acompañados por el alcalde de Gata,m Gabriel Feliu, que se sentará en el palco de autoridades, junto al presidente del Valencia Pedro Cortés y el resto de directivo...En el palco, seguia dient, también está invitado el presidente de la banda, Alfredo Escortell. sens dubte, des d´algun racó d´allà dalt, Alfredo estava orgullós, perquè la seua banda de tota la vida tornava al Mestalla.

Les casualitats de la vida, també un Valencia-Barça i també televisat per les autonòmiques, perquè aleshores no existia La Sexta.Pues per al record i escrit en lletres majúscules i de foc, resten aquestes tres dades, que s´uniran a altres esdeveniments en els quals també ha estat present la banda de Gata.Recapitulem:1ª visita al Mestalla de la banda Unió Musical de Gata: dissabte 12 D´ABRIL DE 1997. Partit, València-Atlètic de Bilbao.2ª visita al Mestalla: dissabte, 20 DE NOVEMBRE DE 1999. Partit, València-Barça.3ª visita al Mestalla: dissabte, 17 D´OCTUBRE DE 2009. Partit, València-Barça, deu anys després.

I d´aquesta última visita ja podem parlar, a banda del comentari molt apropiat que fa el quart interlocutor de l´article de dalt, arrel de la nota de premsa del diari esportiu. Qui va estar molt atent a les pantalles, per Canal 9 TVV es va poder apreciar la nostra banda, quan es feia Minut a minut especial" amb Lluís Motes, a peu de gespa i Amedeo Carboni, junt a l´altre comentarista habitual, que cre és Nacho Cotino. Es podien distinguir moltes cares, serioses i a punt de començar, en el seu lloc i a punt de formar. TOTES I TOTS UNS PROFESSIONALS DE LA MÚSICA.Després, es veien pel camp...i cal dir que amb una novetat, l´abanderat era BATI PEDRO, que amb el conjunt de la banda, lluïen d´allò més bé.



3 comentaris:

el del cinqué comentari de l'article anterior ha dit...

Miguel, no passa res home, "un mal dia lo tiene cualquiera". Ànims pel proper article, que ho fas de luxe.

Anònim ha dit...

M'emocione de pensar k vaig estar tan prop dels futbolistes del Barça, els millors d¡Espanya i els millors de Europa...
VISCA LA BANDA
VISCA EL BARÇA

Anònim ha dit...

Molt be Miguel, estás fent una feina molt bona per la banda, moltes gràcies