Pàgines

07 d’octubre 2010

VII Fira "Gata al carrer"...



Ja tenim ací novament el dia 9 d'octubre, dia de la festa valenciana, i també, des de ja fa set edicions, moment de que els comerciants de Gata exposen les seues mercaderies al nombrós públic assistent des del municipi, els pobles veïns i d'arreu del món. Com molts ja hauran descobert, parlem de la Fira "Gata al carrer" què enguany arriba a la seua setena edició i es celebrarà durant els dies 9 i 10 d'octubre en els carrers de Gata de Gorgos. Des d'ací, volem felicitar als seus organitzadors per aquesta edició i animar-los a continuar treballant per crear-ne de noves.

Així, durant uns dies, Gata estarà plena de gom a gom de visitants i curiosos que es passejaran pels seus carrers mirant cada barraca on un comerç o una associació gatera mostra el millor de si mateix. A més, hi haurà racons dedicats a l'esbarjo dels més menuts, a la diversió de majors, a la satisfacció de curiosos, al descans, al bon menjar... I, com a bona associació, la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos no pot faltar en aquest esdeveniment tant important. I enguany, com es sol dir, "més que mai".

Els músics i directius de la Banda sempre han estat participant en diferents seccions d'edicions anteriors com ho fou el "Musicòdrom" dels primers anys. Enguany la música continuarà estant més que present i, en primer lloc, ho farà a través de la barraca dedicada a aquesta societat musical què celebra el seu 140è aniversari. En ella hi haurà una colla de músics venent loteria, Cd's de la Banda de Música, oferint la possibilitat de fer nous socis i sòcies, i informant a qualsevol visitant.

Ara bé, una associació musical es val sobretot per la música i, gràcies als músics d'aquesta Banda la VII Fira "Gata al carrer" serà molt "sonada". En primer lloc, uns músics del jove Grup Instrumental de Gata de Gorgos, dirigit pel músic i compositor local Pedro Vte. Caselles Mulet, anirà ambientant els racons del poble. Aquests petits grups de cambra estaran formats per un quartet de trombons, un quartet de saxos i un grup de percussió què sorprendrà a tothom amb una actuació amb bidons metàl·lics.

Per altra banda, cal esmentar també que per als interessats i més atrevits hi haurà un Taller interactiu de música electroacústica en la plaça de l'Església, també coneguda com plaça Vella, sota el lema "Sona la Font". Aquesta innovació estarà duta a terme pels professionals Carlos D. Perales i Pere Vicalet. Tota una ocasió meravellosa per obrir i ampliar la nostra cultura musical.

A més a més, cal esmentar que la música també sonarà per part del grup de dolçainers i tabaleters de Gata de Gorgos i un Taller de bateria. I, com a colofó, dos Concerts que no deixaran indiferents a ningú. En primer lloc, la Rondalla de Gata oferirà un Concert el diumenge 10 d'octubre al migdia i, per finalitzar l'esdeveniment la Banda Juvenil de Gata de Gorgos tancarà l'acte amb un Concert per la vesprada.

Com han pogut veure aquesta és una Fira molt musical i, per això i mil motius més, vos convidem a tots i a totes a acostar-se sense falta a aquest VIIa Fira "Gata al Carrer", els dies 9 i 10 d'octubre. No pots permetre que t'ho conten!