Pàgines

01 de desembre 2009

Premiat un músic de la nostra Banda...

Tot i que ja fa algun temps, creiem convenient per anar posant al dia la nostra pàgina web, fer una nova publicació amb una notícia relacionada amb un membre de la nostra Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Aprofitem l'ocasió per dir-vos a tots que tenim la idea de crear un apartat amb notícies relacionades amb els músics de la nostra Banda, però per això necessitem la vostra ajuda perquè ens haurem d'informar. Sols demanem que siguen notícies relacionades amb la música i amb algun músic de la nostra associació.

Mentre, ací us deixem la nostra primera notícia:


El músic de la nostra Banda, Pedro Vicente Caselles Mulet, guanya el Premi de Composició Coral de Sogorb

En la localitat de l'Alt Palància de Sogorb es va celebrar enguany el XXIII Concurs de Composició Coral Juan Bautista Comes. En aquesta competició s'havia d'aportar una obra per a cor mixte, "a capella" i amb un text religiós en llatí. Una vegada posades en mans del jurat totes les obres es va procedir a l'elecció del guanyador/a. El jurat, format per tres prestigioses persnes del món de la música, tardà moltes hores en extreure el seu veredicte. Aquesta vegada la decisió ens va tocar prop de casa ja que el Primer Premi fou per al músic de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos, Pedro Vte. Caselles Mulet amb la seua obra "Puer natus est nobis".


Així, el dissabte 25 de juliol, en la localitat de Sogorb, Pedro Vte. Caselles va rebre el merescut premi de mans de l'alcalde de la localitat, en Rafael Calvo, i del guanyador de l'edició passada del 2008, en John White (compositor estadounidenc de Colorado, de 80 anys, l'obra guanyadora del qual, "Credo Trifarium", fou estrenada el mateix dissabte). Així, el nostre company va acoseguir el seu Primer Premi a tota la tasca realitzada. A més de la dotació econòmica, l'obra "Puer natus est nobis" serà estrenada en els Concerts del XXVI Festival Coral de Sogorb, què tindrà lloc en el proper any 2010. Cal afegir que la partitura de la composició també serà publicada en la Editorial Jaume Piles de València.


L'obra està basada en un text corresponent a "l'introito" de la tercera Missa de Nadal de l'antic Cant Gregorià (un "introito" és una composició gregoriana què pertany a la mateixa missa, celebrant el dia litúrgic corresponent). Aquesta partitura està elaborada a partir de la mateixa monodia del Cant Gregorià. Amb la mateixa lletra i amb fragments inicials de vers que antigament, però acompanyada de la utilització de tècniques del segle XX com aleatorietat, harmonies per quartes, "clústers", politonalitats, polimodalitats, polirrítmes... D'aquesta manera, Pedro Vte. Caselles, pretén recrear-nos dos mons: el terrenal i el celestial, tot això mitjançant recursos com els timbres de veu. La lletra seria la següent:

Puer natus est nobis, et filius datus est

nobis, cujus imperium super humerum ejus et

vocabitur nomen ejus, magni consili

Angelus. Cantate Domino canticum novum quia

mirabilia fecit. Gloria.



Per finalitzar, dir breument que aquest músic forma part de la nostra associació a més de tenir un currículum en continua extensió. Nascut en el nostre poble, començà a estudiar música en la nostra Escola Musical amb l'especialitat de trombó en 1994. Sols deu anys després, i havent cursat Grau Mitjà en el Conservatori "Tenor Cortís" de Dénia, comença a dirigir la Banda Juvenil de Gata de Gorgos, continuant la seua activitat fins l'actualitat. En 2006 comença a estudiar en el Conservatori Superior "Joaquim Rodrigo" de València en l'especialitat de Composició, mentre en la Universitat de València es matriculava en els estudis de Magisteri Musicals, els quals ja té finalitzats. La seua preocupació musical l'ha dut a realitzar nombrosos cursos, tallers i classes amb prestigiosos professors de diversos Conservatoris Superiors.


En l'actualitat, a més d'acabar els seus estudis de Composició, cursa segon curs de l'Ensenyança Professional de Piano en el Conservatori "Tenor Cortís" de Dénia, ha sigut recentment nombrat Vocal de l'Associació de Música Electroacústica d'Espanya (AMME) i ha començat el curs de direcció amb Jose Rafael Pasqual Vilaplana, Tomas Gilabert i Ramón García i Soler a l'Escola de Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida. Com bé saben, el seu currículum no acaba ací (programes de ràdio, gravacions de música electroacústica, partícip en diferents bandes, xarangues, orquestres...), però, donarem ací per acabat el nostre article.


Enhorabona!

En Rafael Calvo (M. I. Alcalde de Sogorb), en John White i en Pedro Vte. Caselles




Més informació en:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009072800_39_615966__Cultura-musico-Pedro-Caselles-gana-Premio-Composicion-Coral-Segorbe

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090728/marina/musico-vicente-caselles-gana-20090728.html

18 comentaris:

Anònim ha dit...

enhorabona pedro!

Anònim ha dit...

Enhorabona Pere, t'ho mereixes!!

Anònim ha dit...

Ole ai Pedro

Anònim ha dit...

Enhora bona pedro!!!! a seguir així

Anònim ha dit...

enhorabona pedro!!! porque tu lo vales!!! a guanyar-ne molts més!!!

Anònim ha dit...

Qui té un parell d'ous...mmm....té un parell d'ous i avant.

ENHORABONA.

ANIM, VOLUNTAT I FORÇA PER CONTINUAR AMB EIXA DURA LLUITA QUE REPRESENTA EL MON DE LA MÚSICA. TÚ, PER SER COM ERES, ET MEREIXES AIXÒ I MOLT MÉS. TINC MOLT CLAR QUE NO SERÀ L`ÚLTIMA VOLTA QUE SENTIM PARLAR DE LA TEUA DEDICACIÓ A LA MÚSICA EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

ERES UN GRAN CRAK

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, Pedro!

Dóna gust tenir companys així dins la banda!

És un orgull!

Lidia ha dit...

Enhorabona artista!! M'alegre molt. Tot treball te una recompensa!! a seguir aixi. un beset.

Anònim ha dit...

Algú sap quan tenim assaig esta setmana?

Anònim ha dit...

Divendres a les 22:00, esta setmana sols divendres i la setmana que ve divendres a les 22:00 i dissabte per la vesprada i el diumenge ja tenim el concert! Aixina que tots a assajar!

Anònim ha dit...

Hola!

Trobe que seria millor canviar l'assaig del divendres 18 per el dijous 17.

El divendres 18 faltarà molta gent perquè hi ha sopars d'empresa i a Gata fan festa.

Pense que fer un general el dijous i un general el dissabte seria molt millor (a part dels parcials que hi han posats, clar).

Bessets

Anònim ha dit...

Igual ara ja és tart per a dir-ho! Perquè no ho dies abans? Ademés jo no pense que siga molt mala idea per divendres, ja que de la banda hi ha molt pocs que treballen! La gran majoria són estudiants!

Anònim ha dit...

jo dissabte pel matí tampoc pnse que siga bona idea pq al divendres, apart d les sopaes dempresa també obrin el retruc.... i nose com diro... jajaja

Anònim ha dit...

pense igual que el cmntari de dalt, enhorabbona pedro! continua així

Anònim ha dit...

Pero com voleu que fem assaig dijous si la mitat de la Banda està estudiant fora? L'assaig tindrà que ser divendres, a més a la Banda hi ha poca gent que treballe, per tant no poden tindre sopars de empresa

Anònim ha dit...

qui tinga sopar d'empresa no passa res, que vaja al parcial entre setmana, el dissabte de matí i el diumenge!

Anònim ha dit...

despues del sopar d'empresa del divendres no estem per a anar a assajar de bon matí...

Anònim ha dit...

jo treballe i tinc sopà i no aniré ni divendres ni dissabte, aixina que.....