Pàgines

19 de febrer 2008

Nova enquesta...

Degut a certs problemes tècnics, aquest mes ens em hagut de col·locar l'enquesta per a escollir el nou músic del mes una mica tard. No obstant, ja la tenim ací.

Ara és hora de votar, perquè per al pròxim mes de març, el lloc del "Músic del mes" està més que disputat entre, ni més ni menys, que dotze candidats. Uns candidats d'allò més importants dins de la història de la música mundial i, com no, de la història de la música de cada nació o regió, en particular.

Us animem a tots perquè comenceu a votar a partir d'aquest moment ja que el mes de febrer és més curt i teniu menys temps per efectuar les vostres votacions. Vinga, ànims i que guanye el millor i més votat!!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Donat que ja hem canviat de mes i, a més a més,de músic del mes, trobe que és hora ja de revelar 2 preguntes que varen ser formulades, fa ja prou de temps i a les quals ningú s'ha animat a respondre.

- En primer lloc, allò que tenen en comú els compositors Juán Crisótomo de Arriaga i Mozart és el seu nom compost, ja que a aquest últim, els seus pares li posaren: Johann Crisotumus...Mozart

- En segon lloc es pregutava al voltant de, què era el que relacionava als compositors Arriaga i Pergolesi;i no és més que, els dos feren la seua versió de l'obra Stabat Mater.
Per a qui puga estar interesat, Stabat Mater és un poema de vint estrofes i "xixanta" versos, distribuits de tres en tres, on es contava la mort de Crist vista des dels ulls de sa mare; que va ser escrit per un fraile franciscà anomenat Jacopone de Benedetti, més conegut com a Jacopone da Todi.
Molts han sigut els compositors interesats en posar-li música a aquest poema,però tal volta el Stabat Mater per antonomasia, el més conegut, interpretat i admirat de tots ha sigut el de Pergolesi.
-Aquest text de contingut tan religiós com d'expressió i emoció tan humanes ha resultat inspirador per a músics de qualsevol estètica i nacionalitat, de qualsevol temps i objectius, en combinacions vocals o instrumentals variadísimes; des de Franz Joseph Haydn i Franz Schubert a Giovanni Simone Mayr,i després d'ell Gioachino Rossini; arribant les influències del conmovedor texte tant al asèptic Antonin Dvo^rák, així com al algo escèptic Karol Szymanowski,i més modernament, al molt religiós Francis Poulenc. En mitg queden també les partitures de Bononcini, Boccherini, ARRIAGA, Traetta, Mercadante, Vanhal, Verdi (una de les quatre peses sacres), Liszt (dins de l'oratori Christus), Théodor Gouvy o Jonos Vajda;i molts més.

Anònim ha dit...

molt interesant, anime a seguir fent propostes com aquesta ja que suposen una molt bona font d'informació.

Anònim ha dit...

Osti, tú, quin dencans!!! Em pensava que les coses que teníen en comú era que eren gays i ademés els agradava travestirse, pq l'aspecte que tenen es molt sospitós. Es broma.

Anònim ha dit...

si que era unc poc sospitos , si... jajaja....

Anònim ha dit...

Vull donar les gràcies al primer comentari anònim de dalt per aclarir unes preguntes que en portaven sense dormir desde fa uns dies. No saps les hores de son que he perdut pensant en aquestes quëstions trascendentals per a la meua vida. Moltes gràcies, la meua vida ja te un sentit despres de aquestes revelacions tan importants.

Anònim ha dit...

Trobe que no cal parlar amb eixe tono, ni amb tanta ironia. Si no t'interesa no ho llisgues i en pau!!perquè hi ha gent, a la que eixa informació li resulta d'interés, (encara que això tu no ho pugues entendre)i aprofite per a agraïr a la persona que ha fet l'esforç de bridar-nos eixa informació!

Anònim ha dit...

socies del club VICENTE MARÍN
per a quant sopaetaaaa??
a mii magradaria mes qe es fera en disabteee..
ma mare em dexa ixir asta mes tart ii tal... XD jajaja
xo siga quan sigaaa...FESTAAAA =)



visca la banda de música de gataaaa!!

Anònim ha dit...

Jo també vull agrair al primer comentari les explicacions que ens ha donat, ja que per culpa de no saber-les i desde que va llançar l'enigma de la questió a descobrir, he entrat en un gran xoc d'ansietat que no se me curarà de la nit al matí. Malgrat això, ja puc respirar tranquil i veig la vida d'un altre color. Quin descans!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Per cert, jo també vull plantejar un altre problema:

Sabeu que enganxa més que un ganxo????

Anònim ha dit...

dos ganxos...