Pàgines

09 d’agost 2009

Festes Gata 2009...

Ja han acabat les nostres festes, les Festes Patronals de Gata en honor al Santíssim Crist del calvari. Un any més la nostra Banda ha sigut partícep en nombrosos actes directa i indirectament. Com cada nou any de festes quan acaba passa a la història del poble i al record de tots els gaters qui millor per fer un resum de la Banda en festes que el Cronista Oficial del poble de Gata, el nostre company i amic Miguel Vives. Des d'ací aprofitem per agraïr la seva participació en aquest espai internàutic a través d'apartats i escrits com aquell que segueix aquestes línies.

L'administració de la pàgina web aprofita també l'ocasió per agraïr a tots els músics de la Banda la seva devoció i participació en cada acte d'aquestes festes. És una tasca dura, treballar donant música a tot el poble quan aquest està de festa, però els músics sabem fer-la ben a gust. Ara més que mai...

Visca Gata i Visca la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos!!

I us deixem amb l'escrit del nostre Cronista il·lustrat amb una imatges cedides per ell mateix. Gràcies Miguel.



LA BANDA ESTÀ PER TOT ARREU A LES FESTES...I COM A COLOFÓ, INTERPRETA MAGISTRALMENT EL CONCERT DE LA REVETLA

per MIGUEL VIVES SIGNES, Cronista oficial

No és sols un tòpic. Fou enguany més que mai una realitat. La influència i el ritme que marca la Banda, com a associació cultural nombrosa i la més antiga en vigència de la localitat, ha de veure amb les festes. Fem un repàs a tots els moments en els quals la Banda ha estat protagonista, directa o indirectament.

- Divendres 31 de juliol, últim dia del calorós juliol. Baixàvem el Crist des de l’ermita a l’església, al compàs de les marxes religioses seguint tots els passatges de la vida de Jesús. Qui va escoltar, va gaudir. Eren marxes precioses interpretades per la Banda de Gata.

- Per la nit, el passacarrer cap a la Costera del Grup Escolar, passant per l’Ajuntament i recollint a les autoritats locals i convidades. Qui l’amenitzava amb fort ritme? La Banda, per suposat.

- Allà dalt, al recinte del pati del Grup Escolar entraven tots per gaudir del ja conegut festival de presentació, elecció i coronació de les regines, dames i la cort d’honor, infantils i majors. Van aparèixer els dos presentadors majors del festival i qui eren? A que ho suposen... dos músics. Jordi i Noelia, Noelia i Jordi, què van bordar la seua tasca mantenidora. Algunes persones deien al dia següent: uns dels millors presentadors que han passat per l’escenari, i això que jo també ho vaig fer i Manolo Escobar no em va deixar entrevistar-lo, quin home aquell!!. En resum, Jordi i Noelia van tenir molta serietat, “soltura” i agilitat.

- Arribada l’hora de traure la regina major, a qui no saben qui va traure més vots? Per suposat ho endevinen: una músic. La simpàtica, agradable i coneguda popularment, Anna Gadea Torres. Veuen com els músics sí que estaven per tot arreu a les festes.

- Dissabte, 1 d’agost, la nit de les paelles. Estaven amb les seues penyes, però tots els músics gaudien de la festa. Ells també van participar amb les seves paelles i amb les seves ganes de festa.

- Arribat el diumenge 2 d’agost, la vesprada de carrosses i junt amb el grup de dolçaines i tabals del poble, al qual també deguem admiració, tancava darrere la carrossa de la regina, la Banda Unió Musical de Gata. La informalitat de l’acte i el moment els va fer tornar a disfressar-se. Anaven de "zorros". La "Z" era de Zorro no s’enganyen, no d’un home que estareu pensant que comença per eixa lletra el seu cognom. Tampoc anaven "fets uns zorros" ja que les capes eren distingides.

- I el colofó final el van marcar amb el pas del 5 al 6 d’agost. El Concert de la Revetlla, tan estimat pels gaters i tan assajat pels músics de la banda. Enguany hem de tornar-nos a traure el capell, perquè va ser magistral la interpretació dels "joves músics" d¡aquesta Banda centenària. Una paradoxa bonica. La interpretació de músiques de pel·lícules, mentre passaven a la pantalla gegant escenes de les mateixes, va estar molt ben aconseguida. I, mentre, la regina major, Ana Gadea, escoltant i seguint la música amb els peus. El protocol manava. Era una espectadora privilegiada dels seus companys, junt amb les autoritats, com mana la tradició. I en eixos moments músics veterans, ja fora la de la Banda, recordaven altres moments de glòria. La placeta de l’església presentava un ple memorable. I l’escenari davant la Casa Abadia, per l’absència de la Font, donava joc per a la complicitat: músics i públic... Al descans, tots a refrescar amb aigua-llimó, com també mana la tradició. A la segona part, dos peces més de pel·lícula, mai tan ben dit. Moments impressionants, què mostren una vegada més la llavor musical, social i cultural de la Banda dins del poble de Gata.

- Finalment, com acomiadament de les festes 2009, la Banda va acompanyar el patró de Gata, el Santíssim Crist del calvari, en la processó-romeria pel trajecte habitual, alegrant amb les seues notes el pas del Crist i a més, allà a la placeta del Calvari, davant de l’ermita, es van tornar a interpretar els goigs i l’himne nacional. Els moments més emotius dels gaters, el dia 6 d’agost, també, una vegada més, els van portar les melodioses notes de la Banda.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe, tu, per favor, pagueu-li un bon jornal a este home que està guanyant-se´l a base de be. No para ni un moment.
PER FAVOR, ALCALDESSA, MOLTA CONSIDERACIÓ I RESPECTE AL CRONISTA OFICIAL DE GATA, QUE ESTE SI QUE ESTÀ TREBALLANT PER A TOT EL POBLE SENSE REBRE RES A CANVI NI SORTIR A CAP FOTO. MATRÍCULA D'HONOR PER A ELL. A LES PROPERES ELECCIONS EL VOLEM D'ALCALDE.

Anònim ha dit...

NORMAL QUE SÍIIII!