Pàgines

10 de juliol 2009

Els concerts del soci...

Per tornar a posar en marxa la nostra pàgina web, res millor que fer una nova publicació amb un escrit del nostre amic, Miguel Vives (Cronista Oficial del poble de Gata) que amb molt de gust i sapiència ens ha cedit perquè tothom siga partícep de la història dels concerts al carrer de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos.

A fi de no perdre més temps i perquè no volem llevar protagonisme a allò que en té en aquesta publicació, ací us deixem amb l'escrit de Miguel. Novament, i com moltes vegades fem, aprofitem l'ocasió per donar-li les gràcies a aquest amic de la Banda que sempre ens sorprén amb noves anècdotes i històries de la nostra estimada associació musical.

Com no, aprofitem també per recordar a tothom que el pròxim diumenge 12 de juliol a les 20.00h. tindrà lloc el tradicional Concert del soci, una vegada més en el carrer. Aquest any ens veurem en la costera del Grup escolar. No s'ho podeu predre!!




Els concerts de la Banda Unió Musical, a les places i carrers del poble de Gata.
Enguany amb sorpresa inclosa.


MIGUEL VIVES SIGNES, Cronista Oficial

Ja en són un grapat els concerts oferits per tot arreu dels carrers i placetes del nostre poble. Quan arriba la calor i enguany en fa de bo...quan ja s´escolten rumors de festa...quan ja es prepara el concert de revetlla, la Banda Unió Musical de Gata ix al carrer.

Aquesta formació de joves músics, entesos músics no es tanca en la solitud d´aquell Casal de la Música al carrer Aromes, sinó, com abans també es feia, busca als fidels oients, als fidels espectadors...i els busca per aquella plaça, aquell raconet del carrer. Diumenge 12 de juliol de 2009, dinou dies abans que comencen les festes patronals, torna a ser el Dia del soci i enguany la Banda estarà a les 8 de la vesprada al carrer, quan encara el sol pega de valent però ja s´amaga cap a Pedreguer, Xaló i Alcanalí i perd força. I ho farà a un altre lloc distint al de l´any passat i així, ¡què cosa més bonica! tot el veïnat del poble gaudix en primera fila, al balcó, sentats al carrer, al mig d'ell, de les tocates dels nostres experts tocadors, de la mà del mestre, músic de tota la vida, Jaume Antoni Signes. El lloc elegit aquest juliol és la Costera del Grup Escolar. Lloc ample i bonic. Lloc per a que les notes musicals caminen després d'escoltar-se cap al Serrillàs i la Font de la Mata, buscant les nostres senyes d´identitat. Enguany, el concert serà de pas-dobles festers, de música marxosa. I els espectadors podran inclús, i ahí tenim sorpresa i una estrena de participació del públic, del soci, votar la composició més ben interpretada, la qual cosa vol dir que el vot del gater públic, del visitant, del turista ocasional, servirà per a què els músics prenguen la tasca i la interpreten, de nou, la nit de la revetlla. Aquella peça amb més puntuació serà l'elegida per a repetir-se al Concert de Festes a la Plaça Vella.

Són moltes les places que han estat testimoni dels acords de la banda. Recordem ara alguns indrets i les seues dades. Gaudim també del reportatge fotogràfic que ens ubica a alguns llocs en els quals ja ha tocat la banda.

Relació de llocs del poble de Gata, on ha estat la banda tocant:

18 juliol 1999: I Concert als carrers. Encreuament carrer Roquetes i carrer Moreres.

11 juliol 2000: Plaça Nova, homenatge a Alfredo Escortell.

15 juliol 2001: Carrer Lepanto. Estrena del director, Pascual M. Cardona Cholbi.

21 juliol 2002: Carrer Sant Miquel, homenatge a Jaime Boronat.

Juny del 2003: Com a excepció, actua la Banda a la plaça Pou de la Murtera de Jesús Pobre per commemorar el IV aniversari de l’Entitat Local Menor

18 juliol 2004: Terrassa del centre social. Ajuntament

17 juliol 2005: Encreuament entre el carrer Roquetes i el carrer Moreres

16 juliol 2006: Plaça Nova. 15 juliol 2007: Placeta de l´ermita del Santíssim Crist del Calvari

13 juliol 2008: Avinguda la Pau.

12 juliol 2009: Costera del Grup Escolar.


Ara, recorden: si volen gaudir d´un bon concert, avant. La banda de la Unió Musical de Gata els ofereix la possibilitat. Recorden: dia 12, diumenge, a la Costera del Grup Escolar.