Pàgines

15 d’abril 2010

15 d'abril, dia del xiquet...

En 1954, l'Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que en tots els països es creara un Dia Internacional del Xiquet. En el nostre cas, es va decidir que el aquesta efemèride fora celebrada tal dia com hui, el 15 d'abril.

Per tornar de les vacances amb un bon somriure, l'administració de la pàgina web de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos es vol unir a la celebració d'aquest Dia Internacional del Xiquet ja que en la nostra Escola Municipal de Música, en les nostres associacions musicals, des de la nostra Rondalla fins a la nostra estimada Banda Juvenil (entre moltes altres), hi ha molts xiquets i xiquetes aprenent el llenguatge universal: la música.

La innocència dels més menuts sempre provoca un somriure en els més grans, però moltes vegades també són els majors qui han de procurar pel bé dels seus xiquets i xiquetes. Ells representen el futur i han d'anar aprenent a caminar per la vida d'una manera decissiva i segura per un camí no sempre de roses. Molts músics, compositors i estudiosos d'aquest art van saber això des d'un començament. D'ací que trobem moltes obres inspirades en els xiquets o que poden ser molt didàctiques per a aquestos. Això ho saben molt bé els pedagogs i educadors de la música, així com els grans directors i intèrprets dels nostres dies.

Perquè hui els nostres xiquets i xiquetes són qui vertaderament mereixen ser protagonistes d'aquesta pàgina, volem tornar de vacances, com deiem, amb eixe somriure propi de la joventut, propi de la innocència i propi dels xiquets. Anem a tornar tots als nostres dies de jugar, riure, sense preocupacions, mirar les coses com infinites... i enmig d'aquestes sensacions anem a col·locar una mica de música. Perquè la música en els xiquets i xiquetes té un efecte màgic. Si unim la gran imaginació infantil amb la música podem tenir milers de sorpreses...

Per tot això, i molt més, hui dediquem la nostra pàgina als xiquets i xiquetes, futurs músics o no, perquè des de hui estimen una mica més LA MÚSICA.



En el seu dia, la productora Disney va crear una pel·lícula (Fantasia i Fantasia 2000) que unia la imaginació dels animadors gràfics i la música clàssica. Ací tenim una mostra del "Final" del "Carnestoltes dels animals" de Camile Saint-Saëns, una obra molt didàctica per als més menuts. Gràcies a Disney comptem amb aquestos divertits flamencs.

Gaudiu com a xiquets!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

al final com està la cosa del mig any de santa ceci?

Anònim ha dit...

senyor blogspot, al gatet eixe tan bonic q hi ha a la dreta de la pagina ha fet un error, posa "guadir", en lloc de "gaudir".

m'ha agradat molt el video!