Pàgines

23 de març 2010

Concert de música sacra...

Des de sempre la religió ha estat vinculada a la música. Des de les seues oracions cantades fins a les misses composades per coneguts compositors de la Història, el cristianisme ha sabut complementar la seua doctrina amb un seguici musical què ha ajudat a la propagació de la fe i dels postulats cristians.

Les Bandes de Música, com a símbol musical dels nostres municipis, també formen part de moltes celebracions religioses i, acompanyant en processons o cercaviles, han dotat de nombroses melodies cada moment de la cerimònia catòlica. Així han nascut nombroses obres què interpreten les nostres Bandes, entre les quals cal destacar les marxes de processó o marxes funeràries. Aquestes obres són símbol de la Setmana Santa i de totes els esdeveniments relacionats amb la Passió de Crist. La importància d'aquesta música en qualsevol processó és de tal magnitut que la nostra ment difícilment podrà imaginar-se un acte d'aquestos sense la música sonant.

Pròxims a les dates de Setmana Santa i la festivitat de Pasqua, la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos convida, per segona vegada, a tot el món al Concert de Música Sacra què es celebrarà el pròxim divendres 26 de març a les 20.00h. en l'església parroquial S. Miquel Arcàngel del nostre municipi.

Aquesta iniciativa, què ja fou posada en pràctica l'any passat, pretén acostar aquest tipus de música per a Banda a l'espectador, el qual en un marc idoni com és la nostra església podrà gaudir d'obres inspirades en un dels moments més importants per a la comunitat cristiana.

Us esperem a tots el pròxim divendres per gaudir d'un nou Concert de la nostra associació musical. No podeu faltar!

4 comentaris:

luckyluk ha dit...

Sr. administrador de la Web, crec que a dia d'avui i com a commemoració del primer concert que vaig tocar amb la banda de gata, si no recorde mal el de música sacra. Crec que me guanyat que en la web aparegui el instrument que toque, La RUBIA, jejeje, així si voste li ve a be, m'agradaria que l'apartat de Músics apareguera TUBA. Merci.jijiji.

Banda Blogspot ha dit...

Des de l'administració de la web de la Banda li demanem disculpes per no estar el seu instrument i li demanem, alhora, paciència ja que eixe apartat serà modificat i apareixerà, sense problema algun, un instrument tant bàsic com la Tuba.

Gràcies pel teu consell i aportació.

I enhorabona per aquest primer any entre nosaltres!!


Administració de la pàgina web de la Banda Unió Musical de Gata de Gorgos

Anònim ha dit...

a quina tenim que estar demà? i què toquem? gràcies!

Anònim ha dit...

Hola!

Hui tenim que estar a les 7 i quart al casal. Toquem les peces del concert de musica sacra, menys la de Resucitó i la de Millenium.

Fins la vesprada